به گزارش خبرگزاری فارس از خرمآباد، پس از افتتاح سالن سینمای شهرستان نورآباد دلفان (استان لرستان) در ابتدای دهه ۷۰، یکی از بزرگترین و مجهزترین سینماهای کشور با گنجایش ۶۵۰ نفری شکل گرفت. مردم این شهرستان با حدود ۵۰۰ روستا و شهرهای همجوار از این سینما استقبال کردند.
نمایش آثار سینمای دفاع مقدس نوید بخش اتفاقات خوبی در فرهنگ منطقه شد اما مدت کمی بعد با ورود سیستم ویدئوی خانگی و نوارهای VHS و باز شدن پای انواع دستگاههای پخش (CD-DVD) به خانهها، سینما رونق خود را از دست داد و قلب فرهنگی شهر به تپش افتاد و دچار اختلال شد.
سینما سعید حدود یک دهه پس از راهاندازی با نمایش فیلمهای نهچندان بهروز با سیستم آپاراتی، روزکار سپری کرد اما متاسفانه نتوانست در برابر سیستمهای نمایش خانگی مقاومت کند و تعطیل شد.
حالا حدود ۱۵ سال از تعطیلی تنها سالن سینمایی شهرستان نورآباد(دلفان) سپری میشود؛ تنها سالنی که روزگاری محلی برای رونق دادن به فرهنگ و هنر منطقه تلقی میشد و امروز شاید با وجود هجمههای فرهنگی و در معرض بودن ناهنجاریهای زندگی شهری، خلا آن بیش از هر روزگاری احساس میشود.
۲۱ شهریور بهعنوان «روز سینما» بهانهای شد تا گپوگفتی را با حاج عباسعلی مدنیپور، مدیر این سالن سینما انجام دهیم و از آخرین وضعیت و امیدهای او برای آینده تنها سالن سینمای شهر بشنویم که در ادامه میخوانید؛
*آقای مدنیپور، لطفاً خودتان را معرفی کنید و درباره ایده ساخت سینما در نورآباد لرستان بفرماید که چطور به ذهن شما رسید این کار را آغاز کنید؟
بنده عباسعلی مدنیپور فرزند پیرولی، متولد سال 1331 از شهرستان دلفان هستم. ایده ساخت سینما به سه دهه پیش برمیگردد؛ البته من در آن ایام ثروتمند بودم و به این کار علاقه داشتم. فرمانداران و بخشداران منطقه من را تشویق کردند که به این سمت بروم؛ آنها معتقد بودند جای یک کار فرهنگی در این منطقه خالی است، لذا من با توجه به اینکه علاقه و شناختی نسبت به این حوزه داشتم و به لحاظ اقتصادی مشکل مالی نداشتم، اقدام به ایجاد سینما سعید نورآباد کردم.
من برای ساخت این سینما زمینهای کشاورزی و یک خانه که در تهران داشتم را فروختم تا سینما فعال شود یعنی تمام سرمایه زندگیام را برای ایجاد سینما به میدان آوردم و این کار را به سرانجام رساندم و سینما سعید، سینمای ممتاز غرب کشور شد. این سالن، در زمان احداث یکی از سینمای مطلوب کشور و از بالاترین درجه استاندارد برخوردار بود بهطوری که تصاویر آن در یونسکو ثبت شد.
*سینما سعید دقیقاً چه سالی تاسیس شد و تاکنون چه تعداد فیلم در این سینما بهنمایش در آمده است؟
سینما سعید ابتدای سال ۱۳۷۳ تاسیس شد و حدود ۳۰۰ فیلم در این سینما نمایش داده شده است. البته تعداد دقیق فیلمهای بهنمایش درآمده در این سینما، در معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است.
*استقبال از سینما سعید در ابتدای افتتاح چطور بود؟
مقطعی که سینما سعید افتتاح شد، استقبال خوبی شکل گرفت. بخش زیادی از مردم به سینما میآمدند. مردم شهرهای نزدیک از هرسین و الشتر و روستاهای منطقه به سینما میآمدند. ما در این سینما روزی پنج سانس نمایش فیلم داشتیم. مردم خیلی از فیلمهای دفاع مقدس استقبال میکردند؛ آثاری که جمشید هاشمپور در آن نقش آفرینی داشت، بیشتر از هر فیلمی مورد استقبال قرار میگرفت و گاهاً سانسهای فوقالعاده برای نمایش در نظر میگرفتیم.
*سینما سعید از چه مقطعی با رکود روبرو شد، چه عاملی در این زمینه نقش آفرین بود؟
در همان نیمههای دهه ۷۰، یعنی فقط چند سال بعد از افتتاح سینما سعید ما با رکود روبرو شدیم. علت بیمخاطب شدن سینما با اینکه چند بُعدی است اما مشخص است. ما در آن زمان فیلم خوب کم داشتیم، البته فیلمهای دفاع مقدس خیلی خوب مورد استقبال قرار میگرفت اما ورود دستگاههای پخش خانگی (CD-DVD) کار ما را واقعاً سخت کرد. الان که دیگر هر موبایل کار یک سینما را انجام میدهد و هر کسی یک سینما در جیب دارد.
*حدود 15 سال از تعطیلی سینما سعید میگذرد، انگیزهای برای راهاندازی مجدد آن دارید؟
بله؛ بچههای من امروز از تحصیل کردههای دانشگاههای معتبر هستند که بیکار هم هستند و خودم انگیزه زیادی برای راهاندازی مجدد آن دارم. تنها مشکل سینما سعید دیجیتال شدن آن است.
به گزارش خبرنگار فارس، مشکلات این سینما در حالی بارها به مسوولان استانی و وزارت ارشاد اعلام شده است که تا کنون هیچ نوع حمایتی در جهت راه اندازی مجدد آن صورت نگرفته است.
اسناد موجود حکایت گر آن است که متاسفانه نگاهی از سوی مسوولان امر برای راهاندازی این ظرفیت فرهنگی وجود ندارد و کسی به فکر زدودن گرد و خاک بیمهری به سینما سعید دلفان نیست.
در هر حال با توجه به اهمیت فعالیتهای فرهنگی در شرایط امروز جامعه انتظار میرود این موضوع مورد توجه باشد تا اهالی شهرستان دلفان نیز بتوانند از این ظرفیت فرهنگی و هنری برای پر کردن اوقات فراغت خود استفاده کنند.
انتهای پیام/ح/ر