مدیران حوزه گردشگری کشور از غار باستانی کلدر بازدید کردند.
به گزارش گروه رسانهای لرستان، امروز 16 آبان ۱۳۹۸ مدیران حوزه گردشگری کل کشور از غار کلدر خرم آباد بازدید کردند.

در این رویداد، سرپرست هیئت ایرانی–اسپانیایی کاوش این غار (دکتر بهروز بازگیر) توضیحات فنی را به راهنمایان و مدیران حوه گردشگری ارائه داد.
در این بازدید روسای انجمن صنفی سراسر کشور، ریس انجمن صنفی دفاتر ایران و مدیرکل دفتر نظارت و ارزیابی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی حضور داشتند.
بازدید امروز راهنمایان و مدیران توریسم کشور را میتوان فصل جدیدی برای غار کلدر بهعنوان یکی از جاذبههای گردشگری مهم غرب کشور دانست.
راهنمایان و مدیران صنعت توریسم کشور برای شرکت در جشنواره «فرهنگ اقوام» به خرمآباد سفر کردهاند.

جشنواره فرهنگ اقوام ۱۶ تا ۲۰ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۱۰ تا ۱۹ در باغ گلستان قلعه فلکالافلاک توسط ادارهکل میراث فرهنگی لرستان برگزار میشود.
«سید امین قاسمی» مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان دربارهی این جشنواره میگوید:
«جشنواره ملی فرهنگ اقوام با هدف حفظ و تبلیغ سنتها، ایجاد روحیه نشاط و شادی در بین مردم، معرفی فرهنگ اقوام مختلف و معرفی جاذبههای گردشگری استان برگزار میشود».
غار کلدر چرا مهم است؟
غار کلدر با دارا بودن شواهد فرهنگی انسان از دوران پارینه سنگی میانه تا دوران معاصر، یکی از محوطههای کلیدی باستانی در ایران و غرب قاره آسیا محسوب میشود.
نتایج کاوشهای باستانشناختی این غار که در مجلات معتبر علمی جهان منتشر شدهاند نشان داده است ایران در زمره نخستین زادگاههای انسان هوشمندی است که برای اولین بار موفق به مهاجرت به قاره اروپا شدند.
قدمت کلدر چقدر است؟
تاریخنگاری شواهد برجای مانده از لایههای پارینهسنگی جدید این محوطه با قدمتی بین 23100 تا 54400 سال هماکنون این سایت را بهعنوان قدیمیترین محوطه پارینهسنگی جدید ایران معرفی کرده است.
کاوش غار کلدر چه زمانی انجام شده است؟
کاوشهای باستانشناختی این محوطه در قالب هیئتهای مشترک ایرانی – اسپانیایی از سال 1389 تا 1398 به سرپرستی دکتر بهروز بازگیر انجام شده است.
این اثر در تاریخ 28 اسفند 1385 با شماره 18796 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.
غار کلدر کجاست؟
این غار ابتدای منطقهی قلابردی (قلعه سنگی) در شمال شهر خرمآباد قرار دارد.
پاییز 1398 برای حفاظت از این محوطه مهم باستانی، درب محافظتی نصب شده است و اطلاعات این سایت گردشگری به دو زبان فارسی و انگلیسی درج شده است.
پایان پیام